Croatian(HR)English (United Kingdom)

PostHeaderIcon Kroatien Insel Urlaub

Kroatien Urlaub Insel Vis 03 - KleomensKroatien Insel Urlaub

PostHeaderIcon Grad SUPETAR

Grad Supetar je grad na sjevernoj strani otoka Brača, u Splitsko-Dalmatiska županiji. Grad je postao službeni centar otoka 1827. godine. Općina Supetar također uključuje grad Supetar i tri mjesta: Splitska, Škrip i Mirca. S 3062 stanovnika, to je najveći grad na otoku koji se stalno povećava, s desecima stanova koji se grade svake godine. Supetar je dostupan za otprilike 45 minuta trajektom Jadrolinije od kopna, tj. grada Splita. Službeni jezik je hrvatski, međutim, većina stanovnika govori još i engleski, talijanski i njemački.

Stari grad Supetar je smješten na malom poluotoku gdje sada postoji groblje. Naseljavanje je počelo tijekom ranog kršćanskog doba. U kasnom srednjem vijeku novo naselje razvija se oko zaljeva poznatog kao zaljev Svetog Petra, iz kojeg je grada dobio ime.

Današnje naselje Supetar je osnovano je u 16. stoljeću kada su ljudi koji žive u Nerežišća, oko 8 km od mora, počeli ga koristiti kao luku. Gradsko razdoblje razvoja događa se tijekom 18. i 19. stoljeća, kada Supetar preuzima od Nerežišća ulogu administrativnog središta otoka Brača.

 

Na panorami grada odaberite mjesto za koje želite vidjeti interaktivnu 360° panoramsku fotografiju - kliknite na sličicu i uživajte!

 
Nominirana-ikona-VWT100_2012
VT_logo
P8131220_menu
Virtual_Vis_logo_200
Mediteran-AsItWas
Google maps prikaz

maps_logo

Glavni pokrovitelji projekta "Virtual BRAČ"
                         ctc            Logo_Mali             Se-mark         olympus          SM_Banner_300